FAQ

Frequently asked questions

Welke betaalmethodes accepteert Scorpios?


Je kan online veilig betalen met Bancontact.
Wat als een item uitverkocht is?


Onze juwelen komen regelmatig terug in voorraad. Houd onze Instagram pagina @Scorpios.jewelry in het oog voor alle updates of stuur ons een mailtje naar jewelry@scorpios.be om te weten te komen wanneer er terug voorraad is.
Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?


Het is niet mogelijk om een bestelling te wijzigen of annuleren eens je op bevestigd hebt geklikt, kijk daarom altijd goed na of je bestelling en je gegevens kloppen. Je kan na het ontvangen van de bestelling altijd beroep doen op het herroepingsrecht.
Ik heb een verkeerd adres ingevoerd, wat nu?


Je kunt zo snel mogelijk mailen naar jewelry@scorpios.be met het juiste adres. Indien je dit meteen na bestelling doet kunnen wij het adres nog aanpassen. Als de order al verzonden is, ben je zelf verantwoordelijk voor het verkeerd doorgegeven adres en kunnen wij hier jammer genoeg niets aan doen of veranderen. Ook zullen wij in dit geval geen terugbetaling doen.
Wat zijn de verzendkosten?


Alle orders in België boven de €45,- worden gratis verzonden. Voor orders onder de €40,- wordt €3 verzendkosten in rekening gebracht.
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?


Wij doen ons best om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren. Reken op 1-4 werkdagen. Afhankelijk van wanneer je je bestelling hebt gemaakt kan dit wat verschillen.
Ik heb mijn pakketje niet ontvangen, wat nu?


Wanneer je een pakketje na langere tijd nog niet hebt ontvangen, is het belangrijk om eerst even het ingevoerd adres na te kijken. Wanneer je zeker bent dat je alles juist hebt ingevoerd kun je contact opnemen met ons en een mailtje sturen naar jewelry@scorpios.be
Ik heb de verkeerde bestelling ontvangen, wat nu?


Je kunt het beste mailen met een foto van het verkeerde item met een korte uiteg naar jewelry@scorpios.be. Wij proberen dit zo snel mogelijk op te lossen en zullen jou hierover contacteren van zodra we de mail ontvangen.
Kan ik een pakje retouren/omruilen?


Wij aanvaarden enkel een omruiling indien er iets verkeerd is aan je bestelling. Neem hiervoor eerst contact op met jewelry@scorpios.be zodat wij je kunnen informeren over de verschillende stappen. Wat betreft het retouren kan je beroep doen op het herroepingsrecht.
Ik heb een kapot item ontvangen, wat nu?


Contacteer ons hierover uiterlijk 2 dagen na levering. Stuur ons een foto en je ordernummer naar jewelry@scorpios.be. Na 3 dagen kunnen wij niet meer aansprakelijk worden gesteld.
Mag ik douchen of zwemmen met de oorbellen?


Al onze oorbellen zijn gemaakt van een sterk materiaal van hoogwaardige kwaliteit. We hebben een hele collectie aan Stainless steel of Sterling Silver 925. Als je op zoek bent naar juwelen met een goede kwaliteit/prijsverhouding van is stainless steel wat je nodig hebt. Dit wordt ook wel roestvrij staal genoemd, wat een combinatie is van ijzer, chroom & koolstof. Het grote voordeel is dat het een heel sterk materiaal is en dat het bijna nooit verkleurt, behalve in contact met chloor of chemische stoffen. Ook behoudt het heel lang zijn glans en is het daarbovenop nog eens 100 procent allergie vrij. Het vraagt om weinig onderhoud, maar toch raden wij je aan om er goed zorg voor te dragen en er niet mee te zwemmen. Als je op zoek bent naar juwelen van hoogwaardige kwaliteit dan is Sterling Zilver wat je nodig hebt. Zilver is een heel zacht materiaal. Daarom is puur zilver eigenlijk te zacht voor het produceren van juwelen. Om ervoor te zorgen dat het materiaal sterk genoeg is wordt er wat andere metalen toegevoegd. Zo ontstaat er eigenlijk een mix van de twee materialen : 'Sterling Silver'. Vaak spreekt men ook van 925 Sterling Zilver, wat staat voor de verhouding van 92.5% puur zilver en 7.5% overige stalen metalen, wat vaak koper is. Zilveren juwelen kunnen na een lange tijd wat donker uitslaan. Dit is volkomen normaal en natuurlijk en gemakkelijk terug schoon te krijgen met zilverpoets. Kortom, om je oorbellen in het algemeen zo mooi mogelijk te houden raden wij wel aan om er niet mee te zwemmen en ze buiten chloor en andere chemische stoffen te houden. Zo blijven de oorbellen zo lang mogelijk mooi en onbeschadigd & kan je ze heel lang blijven dragen.
Wat is Sterling Zilver?


Een heel groot deel van onze juwelen zijn gemaakt van 925 Sterling Zilver. Dit is een sterk materiaal van hoogwaardige kwaliteit en gaat heel lang mee. Zilver is een heel zacht materiaal. Daarom is puur zilver eigenlijk te zacht voor het produceren van juwelen. Om ervoor te zorgen dat het materiaal sterk genoeg is wordt er wat andere metalen toegevoegd. Zo ontstaat er eigenlijk een mix van de twee materialen : 'Sterling Silver'. Vaak spreekt men ook van 925 Sterling Zilver, wat staat voor de verhouding van 92.5% puur zilver en 7.5% overige stalen metalen, wat vaak koper is. Zilveren juwelen kunnen na een lange tijd wat donker uitslaan. Dit is volkomen normaal en natuurlijk en gemakkelijk terug schoon te krijgen. Je kan dit doen op verschillende manieren. Zilveren juwelen schoonmaken met zilverpoets Je kan zilverpoets gemakkelijk online bestellen. Dit product gebruik je op een schone zachte doek om zo je zilveren sieraden schoon te maken. Zilveren sieraden schoonmaken en doen opblinken met tandpasta Gebruik een nieuwe zachte tandenborstel en wrijf je oorbel schoon met tandpasta. Gebruik vervolgens een schone droge doek en je oorbel of ketting glanst weer helemaal!
Wat is Stainless Steel?


Als je op zoek bent naar juwelen met een goede kwaliteit/prijsverhouding van is stainless steel wat je nodig hebt. Dit wordt ook wel roestvrij staal genoemd, wat een combinatie is van ijzer, chroom & koolstof. Het grote voordeel is dat het een heel sterk materiaal is en dat het bijna nooit verkleurt, behalve in contact met chloor. Heel uitzonderlijk kan de kleur wat vervagen in contact met andere chemische stoffen, maar over het algemeen is Stainless Steel één van de sterkste materialen die het minste verkleurt. Het behoudt heel lang zijn glans en is het daarbovenop nog eens 100 procent allergie vrij. Het vraagt om weinig onderhoud, maar toch raden wij je aan om er goed zorg voor te dragen en er niet mee te zwemmen.